ep el presidente de los eeuu donald trump
Michael Laughlin - Archivo

El president dels Estats Units, Donald Trump, sembla haver trobat una nova via per escalfar el mercat petrolier i aconseguir que els preus pugin. Almenys això és el que interpreten els experts sobre l'anunci que ha donat ordre a l'Armada de "destruir" els vaixells iranians que "assetgin" vaixells nord-americans. Això, després que les Forces Armades alertessin la setmana passada de moviments "perillosos" per part de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran.

"Hi ha qui considera que el president dels EUA està atiant intencionadament les tensions polítiques per fer pujar el mercat del petroli", assenyala David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

L'Armada nord-americana va denunciar que els seus vaixells havien sofert repetidament aproximacions "perilloses i de fustigació" al Golf Pèrsic, si bé la Guàrdia Revolucionària va titllar la versió de Washington de "pel·lícula de Hollywood".

Trump ha entrat de ple en l'encreuament de retrets amb un missatge en Twitter. "He donat ordre a l'Armada dels Estats Units que destrueixi qualsevol canoner iranià si assetja els nostres vaixells", ha sentenciat.

En resposta, Abolfazl Shekarchi, un dels portaveus de les Forces Armades iranianes, ha ressaltat que "els Estats Units, en lloc d'assetjar els altres, hauria de centrar-se en els esforços per salvar els membres de les seves forces infectats amb coronavirus".

"Si els Estats Units té tants subministraments i capacitats, que salvi del coronavirus les seves forces a la regió, i les tregui d'aquí", ha indicat Shekarchi, en declaracions concedides a l'agència iraniana de notícies ISNA.

Noticias relacionadas

contador