ep el presidente de estados unidos donald trump
Michael Brochstein

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que té el Govern de Nicolás Maduro "envoltat", anunciant fins i tot que "passaran coses" a Veneçuela, en un context de pressió exercida per la Casa Blanca per propiciar la caiguda del dirigent 'chavista'.

"El tenim envoltat a un nivell que ningú no coneix, però ells sí que ho saben", va dir Trump aquest dimecres en una conversa telefònica amb membres de la comunitat hispana als Estats Units.

El magnat novaiorquès va assenyalar que Veneçuela passa un moment "molt interessant". "Passaren coses, perquè això no ho tol·lerarem", va afegir, però no va donar detalls, segons informa CNN.

Els Estats Units és el principal valedor de l'autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó davant la comunitat internacional. Ha proposat que tant el líder opositor com Maduro s'apartin per donar pas a un govern interí que guiï al país a unes eleccions "lliures", una via que el president veneçolà ja ha rebutjat.

Entretant, l'Administració Trump ha continuat endurint les sancions contra Maduro i el seu entorn per violacions dels Drets Humans, corrupció i narcotràfic. Darrerament s'ha centrat en la indústria petroliera de Veneçuela, en altre temps la principal font d'ingressos de la nació del Carib.

Maduro acusa Guaidó d'orquestrar l''Operació Gedeón', una suposada incursió de "mercenaris" entrenats a Colòmbia amb el suport dels Estats Units per enderrocar al seu Govern. La intervenció naval a La Guaira del 3 de maig s'emmarcaria en aquest pla.

Noticias relacionadas

contador