khashoggi

Els investigadors turcs han trobat aquest dimarts algunes restes del periodista Jamal Khashoggi als jardins de la residència del cònsol saudita a Istanbul, segons informa Sky News.

Aquestes restes mortals serien els primers indicis clars de l'assassinat del periodista a mans d'agents de l'Aràbia Saudita, com va reconèixer el mateix país divendres passat.

El periodista saudita va desaparèixer el 2 d'octubre passat després de la seva visita al consolat

Sky News apunta que s'han trobat "parts del cos" que hauria estat "tallat", a més d'un rostre "desfigurat". Una revelació que arriba només unes hores després que Erdogan assenyalés l'Aràbia Saudita per l'assassinat del periodista en un dels seus discursos.

"És clar que Khashoggi va ser assassinat al consultat" saudita, ha declarat el president de Turquia, que ha assenyalat que l'assassinat del periodista "ha estat part d'una operació planejada". Khashoggi va entrar el 2 d'octubre al consultat d'Aràbia Saudita a Turquia per tal d'arreglar la documentació necessària per casar-se amb la seva promesa i mai va tornar a sortir-ne. S'especula amb què va ser torturat, assassinat i esquarterat dins del consolat.

Erdogan ha informat que ha parlat amb el rei de l'Aràbia Saudita, Salman bin Abdulaziz, diverses vegades sobre aquest assumpte i que el rei li ha comunicat que han estat detingudes 18 persones en relació a aquest cas. "No tinc motius per dubtar de les paraules de Salman", ha afegit el president de Turquia.

contador