ep presidente quim torrapati dels tarongersla generalitat
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dimarts el Pla del Govern per a la XII Legislatura i ha insistit que "la restitució de Puigdemont" com a president continua sent un objectiu per a l'actual mandat. Ho ha dit en una roda de premsa per presentar el programa, que té quatre eixos: una Catalunya cohesionada; una economia pròspera, responsable i sostenible; una societat enfortida democràticament, lliure i justa; i una Catalunya oberta la món.

Torra ha lamentat que el seu mandat es va iniciar després de quatre debats d'investidures fallits -un per Puigdemont, un altre per a Jordi Turull i altres dos per a Jordi Sánchez- i ha criticat que Catalunya segueix sent víctima de "repressió" de l'Estat.

El president de la Generalitat ha anunciat també que el Govern activarà el Fòrum Social, Cívic i Constituent en uns 15 dies, i tindrà delegacions a totes les vegueries de Catalunya. Ha concretat que aquest espai ha de "traçar les línies del que el país es proposa en la seva marxa imparable cap a la república catalana i les bases de la constitució de Catalunya".

El Debat de Política General al Parlament de Catalunya, que es realitzarà durant el primer ple de la cambra catalana els dies 2, 3 i 4 d'octubre

"Volem que sigui ampli, plural i molt divers. Tenim noms, però fins que no ho tenim tot tancat no els farem públics, però abans del 15 d'octubre estarà en marxa", ha dit en presentar un programa de 1.000 mesures en els eixos que va avançar el 2 de juny durant el seu discurs de presa de possessió i que concretarà en el Debat de Política General el 2 d'octubre.

La presentació de Torra té lloc una setmana abans del Debat de Política General al Parlament de Catalunya, que es realitzarà durant el primer ple de la cambra catalana els dies 2, 3 i 4 d'octubre.

El president ja va exposar les seves principals línies d'actuació a principis de setembre en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), on va defensar "la causa justa de la independència".

També va declarar que no acceptarà eventuals sentències condemnatòries del Tribunal Suprem contra els presos sobiranistes, va apostar per "recuperar la dinàmica d'apoderament popular i democràtic" que hi va haver l'1-O i va prometre polítiques de progrés i un pla d'execució de les lleis socials impugnades davant el Tribunal Constitucional.

Noticias relacionadas

contador