pedro sanchez senado portada

El PSOE guanyaria les eleccions generals amb més de 10 punts d'avantatge sobre PP i Ciutadans, segons l'últim baròmetre del CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques) del mes de setembre.

La formació de Pedro Sánchez, actual president del Govern espanyol, s'apunta un 30,5% d'estimació de vot, respecte al 20,8% del PP, el 19,6% de Ciutadans i el 10,5% de Units Podem.

És el segon baròmetre amb sondeig d'intenció de vot durant el Govern de Pedro Sánchez

Aquest baròmetre és el segon publicat sota el Govern de Pedro Sánchez i és un exemple paradigmàtic, ja que és la primera vegada des de 1996 que l'enquesta d'intenció de vot torna a una periodicitat mensual (en comptes de trimestral).

Amb tot, l'estudi no és del tot exacte en realitzar-se abans de la polèmica sobre la tesi de Sánchez i la dimissió de Montón.

Respecte a la valoració dels líders polítics, Sánchez lidera la llista amb una nota mitjana de 4,11 punts, mentre que Albert Rivera es manté segon, amb una valoració de 3,93. Per la seva banda, Pablo Casado s'estrena a la classificació amb 3,56 punts, mig punt més que Mariano Rajoy en l'últim baròmetre publicat.

En altres qüestions com la reforma de la Constitució, un 70% dels espanyols demana modificar-la, amb un 50% d'aquests exigint-ne canvis "rellevants". Una xifra que contrasta amb el 15% que afirma que no cal tocar-la. D'entre els reformistes, destaquen els que demanen aconseguir una millor coordinació de competències en educació i sanitat (32,4%), seguits dels que demanen aprofitar la reforma per incrementar la transparència i el control de l'activitat política (28,9%).

Pel que fa a la preocupació dels espanyols, la referent a la independència de Catalunya es va duplicar durant la Diada, mentre que la percepció de la immigració (15,6%) com un problema segueix creixent. Per la seva banda, el primer problema segueix sent considerat l'atur (60,7%), seguit per la corrupció (25,2%) i els problemes d'índole econòmica (24,8%).

Sobre la situació econòmica general a Espanya, un 44,1% la qualifica de "regular" i un 33,9%, de 'dolenta'. A més, un 55,2% opina que la situació segueix igual que fa un any i, un 24,2%, considera que està pitjor. Sobre les perspectives de futur de l'economia, un 40,6% considera que tot seguirà igual d'aquí a un any, seguit per un 25,4%, que preveu que serà pitjor.

Noticias relacionadas

contador