george soros portada buena

El multimilionari George Soros s'ha despatxat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos contra el president dels EUA, Donald Trump, del qual ha dit que és "un estafador i un narcisista, que vol que el món giri al seu voltant". També s'ha referit al de la Xina, Xi Jinping, i ha assegurat que està usant la "intel·ligència artificial per tenir el control total de la seva gent".

Durant la conferència de l'any passat, Soros ja va qualificar Xi com l'oponent "més perillós" per a aquells que creuen en la societat oberta. Aquest any, ha afirmat que el president xinès està "tractant d'explotar les debilitats de Trump".

"Lamentablement, el president Trump sembla estar seguint un curs diferent: fer concessions a la Xina i declarar la victòria mentre renova els seus atacs contra els aliats dels EUA. Això pot soscavar l'objectiu de la política nord-americana de frenar els abusos i excessos de la Xina", ha dit Soros sobre les tàctiques de negociació de Trump amb la Xina.

Quant a les eleccions primàries presidencials demòcrates dels EUA, Soros creu que no només determinaran la relació entre Trump i Xi, sinó el "destí del món".

A més, afirma que els republicans semblen estar en sintonia amb el president i és poc probable que votin per destituir-lo del seu càrrec. "Això fa que les tasques dels demòcrates que el van acusar siguin extremadament difícils".

Soros ha estat un dels principals donants demòcrates. Durant les eleccions presidencials de 2016, va gastar més de 20 milions de dòlars. De fet, ocupa el segon lloc entre tots els donants polítics en el cicle electoral 2020, amb més de 6 milions de dòlars en contribucions.

Noticias relacionadas

contador