ep el presidente del gobierno pedro sanchez se dirige a comenzar su intervencion en la sesion en la
La Vanguardia/POOL - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, assegura que a Espanya és necessari dur a terme una millora del sistema impositiu en la qual prevalgui una major justícia fiscal. Considera que la situació actual de despesa al nostre país no és sostenible.

"Si ja teníem una manca estructural quant a la manera de finançar-ho amb recursos propis, és a dir, a través d'impostos, haurem lògicament de plantejar una millora del nostre sistema impositiu". "Aquesta millora del nostre sistema impositiu ha de ser estructural i ha d'haver-hi moltíssima major justícia fiscal", ha afirmat Sánchez en una entrevista en 'La Vanguardia' aquest diumenge.

En ella, el president destaca que "l'Estat està fent un esforç enorme i està avalant com mai ningú ha fet en els últims 40 anys de democràcia en aquest país. Cent mil milions d'euros en línies de crèdit, avals per a les petites i mitjanes empreses. Tot això finançat amb deute públic i amb despesa pública de l'Estat. Això no és sostenible ni en el mitjà termini, ni en el llarg termini".

Per això, respecte a finançar amb recursos propis, és a dir, a través d'impostos, el president diu que "l'haurem de fer, perquè l'Estat, ara mateix, està responent i està salvant moltes empreses i moltes ocupacions que estaven en sever risc".

REFORMA LABORAL

Quant a la polèmica sobre el pacte amb Bildu per a derogar la reforma laboral, Sánchez reconeix que "cal prioritzar el diàleg social". Mentrestant, sobre els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE), assenyala que "és una figura pròpia d'economies molt més industrialitzades que la nostra, com, per exemple, Alemanya. Estem aplicant els ERTE en un teixit productiu que és bàsicament de micropymes del sector serveis. En aquests mesos, durant el pic més alt de l'epidèmia, hem arribat a protegir al 35% de la població ocupada d'aquest país".

"Crec que estem davant una reforma estructural de gran importància, que hem de procurar que romangui, ja que serà una alternativa a l'acomiadament, la tradicional solució en crisis recents. Si volem sortir més forts, hem de sortir més units. Les coses ja no es poden imposar com va ocórrer amb l'última reforma laboral. Amb ella, es va obrir una bretxa, una ferida que encara no està tancada, en la mesura que es va desequilibrar el marc de negociació social. Una de les tasques que tenen per davant els agents socials, amb el concurs del Govern, és restablir un nou equilibri, en la nova economia que tindrem després de la pandèmia", ha dit.

Noticias relacionadas

contador