ep el presidente del gobierno pedro sanchez preside el acto de agradecimiento al trabajo realizado
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reconegut que l'Executiu portarà a terme una revisió a la baixa del producte interior brut (PIB) d'aquest any per les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna. "És evident que la guerra de Putin a Ucraïna està impactant en l'economia espanyola i europea i que hi haurà una revisió a la baixa, però no significa que no creixerem".

Així ho ha assenyalat Sánchez durant una entrevista aquest dilluns a Antena3, durant la qual ha insistit que el creixement d'Espanya seguirà sent "robust", encara que admet que hi ha "amenaces i riscos" sobre l'evolució de l'economia, entre elles la guerra i el seu impacte sobre els preus energètics.

"Seguim tenint alguns problemes derivats de la guerra i de la ressaca de la pandèmia, que estem superant, però segueix llastrant alguns elements de la nostra economia", ha afirmat, afegint que "és una certificació" la revisió a la baixa també per a la previsió sobre Espanya.

Tot i això, no ha concretat una data ni una xifra d'aquesta revisió, que, segons ell, correspon aportar a la vicepresident primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño.

Pel que fa a la inflació, Sánchez ha destacat que Espanya ha d'actuar en tres àmbits: el pla fiscal aprovat fa setmanes per fer front a l'encariment energètic, la modificació del sistema de fixació de preus de l'electricitat perquè no estigui definit pel gas, seguir amb el full de transició energètica verda.

"Tots els països de la Unió Europea estem patint el mateix problema. Hem de redefinir com es conformen els preus de l'electricitat. El 2021, el 46% del nostre mix energètic va provenir de les energies renovables i entre un 10-12% el gas. Aquest últim percentatge no pot estar explicant el 100% de l'evolució del preu de l'electricitat”, ha dit.

Sobre la proposta de rebaixar impostos, el president del govern creu que “una rebaixa generalitzada no és creïble”. "El PP sempre proposa baixar impostos, però després mai no ho aplica. El PP té tres problemes que encara no ha resolt: en primer lloc la corrupció, en segon lloc la ultradreta i en tercer lloc, baixar impostos no és un projecte de país", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador