pedro sanchez davos 2020

El president del govern, Pedro Sánchez, ha defensat durant la seva intervenció al Fòrum Econòmic Mundial de Davos aquest dimecres que l'economia espanyola és ara "més robusta i equilibrada que al passat", però, ha destacat que "el creixement econòmic a qualsevol preu no és acceptable".

"No és acceptable créixer a qualsevol preu" ni "generar desigualtat i borses de pobresa", cosa que suposa que "cal créixer i distribuir alhora", exercint "sempre el rigor fiscal amb una sòlida gestió dels comptes públics". "Necessitem un món en el qual homes i dones guanyin el mateix salari i en el qual la riquesa es distribueixi proporcionalment", ha afirmat Sánchez.

No obstant això, el líder socialista ha defensat la situació de l'economia espanyola, que "és ara més robusta i equilibrada que en el passat" i "segueix creixent a major ritme que la de l'Eurozona". Tot i això, considera que "hem de millorar la nostra competitivitat, productivitat i cohesió perquè aquest creixement se sostingui a llarg termini".

"Necessitem un món en el qual la riquesa es distribueixi proporcionalment"

Sánchez s'ha referit al "problema real de l'evasió fiscal" i ha defensat la necessitat de "justícia fiscal" perquè hi hagi "justícia social", i ha assegurat que "no n'hi ha prou redistribuir la renda mitjançant impostos", sinó que cal "avançar" en la redistribució i assegurar que el mercat es forma de manera "més justa". En aquest sentit, ha insistit que el creixement "inclusiu i respectuós" és compatible amb els compromisos fiscals.

D'altra banda, ha assenyalat les bones esperances que té que l'acabat d'estrenar govern de coalició funcioni subratllant el seu compromís. "No serà un govern que es quedi de braços plegats" en assumptes com la desigualtat, sinó "disposat a actuar, compromès amb la societat i el futur". Així, el nou Executiu "sempre exercirà rigor fiscal i una sòlida gestió dels comptes públics", amb el "compromís" de reduir el deute i el dèficit públic per generar més confiança i permetre "més possibilitats d'acció".

Entre els desafiaments al qual s'enfronta l'executiu espanyol, Sánchez ha assenyalat el futur del mercat laboral i la transformació digital. "El capital humà serà clau per permetre el canvi tecnològic, amb l'educació i la investigació vitals per garantir un bon futur". A més, creu que la transició no es possible sobretot si es deixa les persones enrere: "La igualtat de gènere també s'ha de garantir, ja sigui per posar fi a l'assetjament sexual i l'agressió o per impulsar la participació econòmica femenina".

El president de govern també ha fet referència a altres partits. "L'extrema dreta i el nacionalisme només poden ser combatuts amb la política del bé comú" que de "resposta als problemes" de la ciutadania. Perquè "els ciutadans creuran en la democràcia si la democràcia creu en ells" i els dona "oportunitats", ha argumentat.

Aquest dimecres, Sánchez, que és la segona vegada que assisteix a aquest fòrum, també es reunirà amb executius d'Appel, Google i Amazon. En aquesta ocasió, ha viatjat acompanyat de les dues vicepresidentes de govern encarregades de la transició ecològica i la revolució digital, dos eixos en què ha posat èmfasi: Teresa Ribera i Nadia Calviño.

Noticias relacionadas

contador