ep donald trump
Michael Brochstein

El president dels Estats Units, Donald Trump, segueix parlant des del Fòrum Econòmic de Davos. En declaracions a la CNBC aquest dimecres, Trump ha dit que el PIB estaria a prop del 4% als EUA si no fos per l'efecte negatiu de les pujades de tipus de la Reserva Federal (Fed).

"Aquest va ser un gran punt (les pujades de tipus) que no hauria d'haver tingut lloc. No hauria d'haver passat. Però és una d'aquelles coses... Hem tingut Boeing. Hem tingut la gran vaga a General Motors. Hem fet que passessin coses que són molt inusuals", ha assenyalat Trump a Joe Kernen, de CNBC.

El president també ha afirmat que les borses encara cotitzarien més alt si la Reserva Federal no hagués pujat els tipus tan ràpidament abans de reduir-los tres vegades durant el 2019.

"Ara, amb tot això, si no haguéssim fet el gran augment dels interessos, crec que el PIB hauria estat a prop del 4%", ha dit Trump. "I podríem veure el Dow entre 5.000 i 10.000 punts per sobre dels nivells actuals. Però això va ser assassinat quan van pujar els tipus. Va ser un gran error", ha remarcat.

En la seva intervenció, el president dels EUA ha criticat repetidament a la Reserva Federal i al seu president, Jerome Powell, per haver pujat els tipus d'interès massa ràpidament. Va ser el mateix Trump qui va nominar Powell per al càrrec el novembre de 2017; la Fed va pujar els tipus quatre vegades el 2018.

Criticar la Fed sembla que s'ha convertit en l'objectiu principal de Donald Trump a Davos. No en va, la propera reunió del banc central nord-americà té lloc a la propera setmana (29 de gener). En la seva intervenció pública al Fòrum aquest dimarts, Trump també va ficar pressió a la Fed i va afirmar que els tipus estan baixant molt a poc a poc.

Noticias relacionadas

contador