ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene durante un debate monografico sobre la crisis
Jesús Hellín - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que al Consell de Ministres de dimarts que ve s'aprovarà un nou paquet de mesures amb vista a reforçar la protecció dels ciutadans. Les mesures suposen la mobilització d'uns 3.000 milions d'euros i s'hi protegirà el 40% de les llars.

Entre elles, s'hi inclou reforçar el bo social elèctric, de manera que es pretén beneficiar a 1,3 milions de llars, incrementant un 15% la quantitat d'energia amb dret a descompte i augmentant el percentatge de descompte fins al 65% per a ciutadans vulnerables i fins al 80% per a vulnerables severs.

Sánchez també ha informat de la creació temporal d'una nova categoria de consumidors elèctrics amb dret a un descompte del 40% a les factures per a aquelles llars treballadors amb baixos ingressos. L'objectiu d'aquesta mesura és arribar a protegir 1,5 milions de llars addicionals.

Es reforçarà, a més, durant el 2022 i el 2023 el bo social tèrmic per a les llars vulnerables duplicant el pressupost. Això permetrà ampliar l'import de l'ajuda mínima a 40 euros. Es duplicarà també limport de l'ajuda mitjana fins aproximadament als 375 euros per llar.

Finalment, el president del Govern ha detallat que es crearà una nova tarifa regulada (TUR) per a les comunitats de veïns amb calderes centralitzades de gas natural, amb l'objectiu que fins a finals del 2023 es limiti l'increment trimestral dels preus, com passa ara amb les tarifes regulades existents. Aquesta mesura estarà destinada a 1,7 milions de llars que compten amb calderes de gas comunitàries i permetrà que la factura es redueixi a més de la meitat del que pagaria amb les condicions de mercat actuals.

Amb mesures com la reducció d'impostos o l'anomenada 'excepció ibèrica', l'Executiu ha estalviat 35.000 milions, gairebé el 3% del PIB, als consumidors des del juny del 2021, segons ha expressat Sánchez, que ha destacat que les factures elèctriques de les llars són un 33% més baixes i les de gas, un 50% menors del que serien sense les mesures aprovades. Alhora ha recordat que la benzina i el dièsel tenen un descompte de 20 cèntims per litre i que la bombona de butà té el preu congelat.

Noticias relacionadas

contador