matteo salvini

El viceprimer ministre italià, Matteo Salvini, ha sortit al pas de les especulacions que apunten que, si el resultat del seu partit, la Lliga Nord, és bo en les eleccions europees, tindria intenció de convocar eleccions a Itàlia al voltant del proper mes de setembre.

Salvini ha negat que alguna cosa hagi de canviar després dels comicis europeus pel que fa al govern de coalició i ha recalcat que es tracta d'una votació sobre Europa, no sobre Itàlia. "Aquesta votació és sobre Europa, per canviar Europa, per canviar bancs, agricultura, fronteres...", ha afirmat Salvini en declaracions a la CNBC. "Res canviarà en el govern italià. Només espero que, després de les eleccions, la nostra relació amb el Moviment 5 Estrelles sigui menys conflictiva. Però, encara que guanyi, no demanarem més ministres, no canviarem res", ha recalcat.

La tensió en el si del govern italià ha anat en augment durant els últims temps i Salvini sembla haver contribuït a aquest enfrontament, escalfant el panorama de cara a aquesta cita europea amb les urnes. La situació va portar la borsa italià a registrar la seva major caiguda l'any aquest mateix dilluns davant les esquerdes que estan apareixent en aquest atípic govern -format per un partit d'extrema esquerra i un altre d'extrema dreta- que fins ara, però, semblava aguantar bé.

Salvini ha precisat que encara queden moltes coses per fer i que tot seguirà igual en el govern del país. "Hi ha massa coses per fer, com la reforma fiscal, la reforma educativa i la reforma de la justícia. Tot continua, res canviarà", ha reiterat.

Noticias relacionadas

contador