coronavirus-les-etats-unis-organisent-l-evacuation-de-leurs-ressortissants

Rússia li vol tancar la porta al coronavirus. El primer ministre de país Mikhaïl Mishustin, ha anunciat aquest dijous el tancament dels seus milers de quilòmetres de frontera amb la Xina.

"Avui ha estat signat el corresponent decret, i ja ha entrat en vigor. Es tancarà la frontera a la regió de l'Extrem Orient i es prendran altres mesures", ha declarat Mishustin.

Aquesta no és l'única precaució que ha portat a terme Rússia. El Ministeri d'Exteriors de país ha recomanat també als seus ciutadans que no viatgin a la Xina excepte en casos urgents. Al seu torn, el país ha suspès el lliurament de visats electrònics a ciutadans xinesos de manera temporal.

El president rus, Vladímir Putin, ha demanat als seus ciutadans que estiguin atents per evitar al màxim les possibles pèrdues humanes. El país està, a més, en contacte amb l'OMS i els seus científics asseguren estar a prop de crear una vacuna contra el virus de Wuhan.

Són ja 170 els morts i més de 7.700 els afectats, superant les xifres assolides durant el brot de la SARS en els anys 2002 i 2003.

Noticias relacionadas

contador