ep el expresidente de la generalitat carles puigdemont durante su visita a perpignan francia a 29 de
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Carles Puigdemont confirma la seva ruptura amb el PDeCat. L'expresident de la Generalitat s'ha donat de baixa de la formació, però assegura que continua "treballant" com a president de Junts per Catalunya i aspira a mantenir una relació "cordial" entre tots dos partits.

Tot això pot afavorir Pedro Sánchez i els seus PGE (Pressupostos Generals de l'Estat). S'espera que quatre dels vuit diputats de JxCAT al Congrés segueixin fidels a Puigdemont i que en canvi els altres quatre estiguin oberts a negociar amb el Govern.

Aquests quatre diputats estan liderats, segons apunta El Confidencial, per Ferran Bel i Sergi Miquel. A l'altre costat queden els fidels a Puigdemont, encapçalats per Laura Borràs i Míriam Nogueras. L'última batussa entre Puigdemont i el PDeCAT es remunta a aquest mateix estiu, quan totes dues formacions es van disputar la marca JxCAT.

La qüestió serà tractada en els tribunals el 25 de setembre després de la demanda dels de Bonvehí a Puidgemont pel control de la marca. Segons apuntaven diversos mitjans a principis de juliol, Puigdemont fa temps que prepara el terreny per a fundar el seu nou partit al marge del PDeCAT.

Noticias relacionadas

contador