mike pompeo

El secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, s’ha reunit aquest divendres a Pyongyang amb funcionaris nord-coreans amb l'esperança de concretar detalls sobre com desmantellar el programa nuclear de Corea del Nord i recuperar les restes de les tropes nord-americanes desaparegudes de la Guerra de Corea.

Pompeo s’ha reunit amb Kim Yong Chol que va exercir un paper clau junts amb el secretari d'Estat en l'organització de la cimera del mes passat entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, a Singapur, segons informa Reuters.

S'esperava que les converses de Pompeu amb Kim durarien un "parell d'hores" i no se sabia amb certesa si es reuniria amb Kim Jong-un, segons l'agència. Mike Pompeo passarà la nit a Pyongyang que serà la seva primera nit a Corea del Nord.

"La reunió d'avui és una reunió realment significativa", ha dit Kim Yong Chol a Pompeo, que ha contestat que estava d'acord. "L’espero amb ànsies i compto que sigui molt productiva", ha afegit.

Durant la cimera de Singapur, Kim Jong-un es va comprometre a "treballar en pro de la desnuclearització", però es va quedar curt en detalls sobre com i quan desmantellaria el programa nuclear de Corea del Nord.

"El president m’ha dit que creu que el president Kim veu un futur diferent i més brillant per al poble de Corea del Nord. Els dos esperem que això sigui veritat," ha dit Pompeo a Twitter després d'una trucada telefònica amb Trump mentre es dirigia a Corea del Nord.

Noticias relacionadas

contador