ep ministrociencia pedro duque enentrevistaeuropa press
Europa Press

Pedro Duque ha reconegut durant la seva compareixença davant la premsa que "ens van recomanar" crear una societat instrumental per eludir el pagament de 4 impostos en els seus xalets de Xàbia i Madrid. "Em vaig assessorar prou", ha dit el ministre de Ciència, que afirma estar "molt tranquil" i ha apuntat que "el Govern, en plena bombolla, estava promocionant-ho".

Amb tot, ha defensat que "no hi ha hagut estalvi d'impostos" a través d'aquesta societat i ha apuntat que "costava massa desfer-la" una vegada constituïda. "La societat no ha facturat cap ingrés que em correspongués a mi com a persona", ha postil·lat Duque.

El govern de Pedro Sánchez segueix en dubte. En aquesta ocasió, és Pedro Duque el ministre espanyol que està sota la lupa després que, segons informa aquest dijous OKDIARIO, creés una societat instrumental amb la seva dona per comprar-se un xalet de luxe a Xàbia i així eludir el pagament de quatre impostos.

El govern de Pedro Sánchez segueix en dubte. En aquesta ocasió, és Pedro Duque el ministre espanyol que està sota la lupa després que, segons informa aquest dijous OKDIARIO, creés una societat instrumental amb la seva dona per comprar-se un xalet de luxe a Xàbia i així eludir el pagament de quatre impostos.

Tots dos figuren com "administradors solidaris" de la societat patrimonial Copenhaguen Gestors de Inmuebles SL, a través de la qual van adquirir un habitatge a Xàbia (Alacant), l'any 2005, per eludir el pagament d'una sèrie d'impostos.

Tots dos van evadir els pagaments en el seu habitatge de luxe, situada a Xàbia (Alacant)

D'aquesta manera, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats va crear amb la seva dona, Consuelo Femenia, una societat el 4 de febrer de 2005, l'objecte social de la qual va ser inscrit al registre com la "promoció, construcció i venda d'immobles", junts amb el de la "gestió i assessorament en operacions immobiliàries".

Segons aquesta nota del Registre de la Propietat adjuntada per OKDIARIO, l'immoble consta d'una finca de 757 metres quadrats de superfície i sobre ella, està "construïda una casa de camp composta de planta baixa i planta alta amb una superfície total de 180 metres quadrats, la planta baixa de la qual està composta de tres dormitoris i dos banys i, la planta alta, de saló-menjador, bany, cuina i un dormitori".

A més, OKDIARIO ha informat que Duque també té el seu xalet de Madrid, de 335 metres quadrats, a nom d'aquesta societat patrimonial.

CIÈNCIA DEFENSA EL SEU MINISTRE

El Ministeri de Ciència i Innovació sosté que "res del publicat" per OKDIARIO, sobre la creació d'una societat instrumental pel ministre Pedro Duque per eludir suposadament el pagament d'impostos, constitueix "il·legalitat i irregularitat".

Així ho han indicat fonts d'aquest departament a Europa Press, després de la publicació d'aquesta informació per part del digital, segons la qual Duque hauria adquirit un xalet de luxe a la localitat alacantina de Xàbia en nom de la societat patrimonial Copenhaguen Gestors d’Inmuebles SL.

Noticias relacionadas

contador