doloresdelgado portada

La ministra de Justícia, Dolors Delgado, ha assegurat que "mai" ha tingut relació amb l'excomissari José Villarejo, a part d'aquestes tres trobades que s'han conegut. Així l'ha afirmat durant un esmorzar informatiu que se celebra aquest matí a Madrid organitzat pel Club Segle XXI, durant el qual la ministra ha estat acompanyada per la titular d'Hisenda, María Jesús Montero.

Delgado ha admès que al llarg dels seus 25 anys com a fiscal de l'Audiència Nacional "té record d'haver coincidit amb el comissari (Villarejo) en tres ocasions juntament amb altres comandaments policials i càrrecs judicials i fiscals".

"El comissari José Manuel Villarejo es troba a la presó provisional com a presumpte autor de delictes molt greus. La seva estratègia processal és atacar l'Estat i les seves institucions. Primer va carregar contra la Prefectura de l'Estat amb enregistraments relacionades amb el rei emèrit. Ara ataca a l'Executiu la persona de la ministra de Justícia", ha afirmat el departament que dirigeix ​​Delgado, que ha assenyalat que la ministra compareixerà al Congrés per explicar la seva relació amb Villarejo.

La ministra de Justícia compareixerà al Congrés per explicar la seva relació amb Villarejo

Aquest mateix dilluns, el departament dirigit per Delgado atribuïa a l’"estratègia processal" consistent en "atacar l'Estat" de Villarejo la filtració d'unes converses que va mantenir durant una trobada amb ell al costat de l’exjutge Baltasar Garzón i altres comandaments policials.

Durant la seva intervenció d'aquest dimarts, Delgado ha explicat el començament de la seva carrera professional com a fiscal i la seva arribada a l'Audiència Nacional, on ha assegurat que va tractar de "canviar el món" lluitant contra la delinqüència, especialment contra els narcotraficants i els terroristes islamistes.

Després d'aquesta etapa, com a conseqüència del canvi de Govern abans de l'estiu, el president Pedro Sánchez la va cridar per formar part de l'Executiu com a titular de Justícia, que havia assegurat que li permetrà "poder canviar el món des d'un altre àmbit". Ha sostingut que és un "honor i un privilegi" poder actuar des del poder executiu, on diu que actua "per l'interès de canviar el món, pel servei públic".

"Aquest Govern és aquí per treballar per la gent i ningú impedirà que ho fem i que ens hi deixem la vida i l'esforç", ha assenyalat Delgado.

Precisament, aquest matí es publicava una conversa durant la qual la ministra es referia al llavors jutge Fernando Grande-Marlaska com "marieta". Respecte a això, Delgado ha dit que aquest tema l’"ha dolgut" a causa de la relació "estretíssima i de respecte tant professional com personal" que té de Marlaska. "És amic meu" i ja he parlat amb ell, assegura, alhora que explica que no es referia a ell quan va emprar el terme "marieta".

Noticias relacionadas

contador