ep avion a400mejercitoaire
EUROPA PRESS

Un membre de les forces de seguretat de l'Afganistan ha mort aquest dilluns enmig d'un tiroteig a la porta nord de l'Aeroport de Kabul i altres tres han resultat ferits, segons han informat les Forces Armades d'Alemanya que han participat en el succés al costat de les nord-americans.

Les autoritats germàniques han confirmat que tots els seus militars han resultat il·lesos, a l'igual que els dels EUA. "Per això hem d'avançar molt més per recollir les persones, això és el que estem fent", ha dit Annegret Kramp-Karranbauer, ministra de Defensa alemanya, a Bild TV un cop aterrar a l'Afganistan i segons recull ABC.

No obstant això, no hi ha informacions sobre si el soldat afganès era part dels talibans o no.

Mentrestant, segueix el caos a l'aeroport de Kabul per intentar evacuar els diplomàtics i personal afganès que ha treballat estretament amb ells per part dels EUA i la Unió Europea.

La data límit per a la retirada de les tropes s'acosta amb Biden obrint la porta a estendre el període d'evacuació més enllà del 31 d'agost mentre que els talibans amenacen amb actuar si això passa.

Pel que fa a Espanya, ja ha arribat el setè avió amb 177 persones procedent d'Afganistan a la base aèria de Torrejón (Madrid), segons ha informat el Govern. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha rebut a peu de pista aquestes persones, al costat del Cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), Teodoro E. López Calderón.

Noticias relacionadas

contador