ep el ministro de sanidad salvador illa en el hemiciclo del congreso de los diputados madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

El Govern ha aprovat en Consell de Ministres aquest dimarts el "reial decret de la nova normalitat" que contempla, entre d'altres mesures, l'ús obligatori de màscares quan no es pugui mantenir una distància d'1,5 metres (ja no 2 metres) amb multes de fins a 100 euros per incompliment.

L'Executiu de Pedro Sánchez obre també la porta a assistir com a públic a esdeveniments esportius, com ara partits de futbol i bàsquet.

Els viatges entre províncies, també entre Madrid i Barcelona, quedaran també permesos a partir del pròxim 21 de juny.

Així ho ha anunciat Salvador Illa, ministre de Sanitat, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. A més, Illa ha recordat que cal respectar les "mesures de protecció i higiene en espais públics i privats" i destaca que el nou decret contempla "residències de gent gran coordinades amb centres sanitaris i tenir plans de contingència".

La norma declara també de manera expressa el coronavirus una “malaltia de declaració obligatòria urgent”. Al seu torn, seran les CCAA les que "hauran de continuar facilitant les dades necessàries per al seguiment i la vigilància epidemiològica, així com la situació de la capacitat assistencial i necessitats de recursos humans i material", destaca la nova llei.

Finalment, s'estableix que "els serveis de salut garantiran que, a tots els nivells de l'assistència, i de manera especial a l'atenció primària, se li farà a tot cas sospitós una prova diagnòstica per PCR o una altra tècnica de diagnòstic molecular, tan aviat com sigui possible".

Noticias relacionadas

contador