ep presidente venezolano nicolas maduro 20170917231902
PRESIDENCIA VENEZUELA

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va anunciar aquest diumenge que el Govern vendrà "petits lingots d'or" de fins a 2,5 grams a la població en el marc d'un pla per impulsar l'estalvi. El mandatari va mostrar dues targetes amb petites peces daurades durant el seu discurs transmès a través de la televisió estatal, en què va assegurar que els lingots comptaran amb un certificat del Banc Central.

En aquest sentit, va expressar que aquests podran ser comprats en pocs dies. L'oferta forma part d'un programa de mesures econòmiques posades en marxa pel Govern de Maduro per fer front a la hiperinflació aprofitant les reserves d'or existents.

"Tinc diverses milers de peces en or perquè el poble veneçolà estalviï en or", va manifestar Maduro durant una reunió amb líders del governamental Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV).

La peça de 2,5 grams valdrà 6.300 bolívars i la de 1,5 grams, 3.780 bolívars

"El lingot d’1,5 grams costarà 3.780 bolívars per al pla d'estalvi de tots els treballadors", va explicar el president, que no va donar detalls de quan començarà a vendre'ls. L'altra peça, de 2,5 grams, tindrà un preu de 6.300 bolívars.

Els lingots d'or provenen de Guaiana, tal com va assenyalar Maduro. Aquests van estar adquirits pel Banc Central de Veneçuela (BCV), segons les autoritats.

Maduro també va reiterar que està treballant per pujar el preu de la gasolina local, actualment la més barata del món, que s'imposarà de manera progressiva en una data que donarà a conèixer la setmana que ve.

Noticias relacionadas

contador