qin gang ministere des affaires etrangeres chine ambassadeur

Hi haurà conflicte si "no trepitja el fre". És l'advertiment llançat als Estats Units des de la Xina. La tensió entre els dos països es referma i el nou ministre de Relacions Exteriors xinès, Qin Gang, assegura que les relacions han abandonat el "camí racional".

"Els EUA afirma que busca superar la Xina, però no busca el conflicte. No obstant, en realitat, la seva suposada competència té com a objectiu contenir i suprimir la Xina en tots els aspectes i tancar els dos països en un joc de suma zero", ha expressat Gang durant la primera roda de premsa des que va assumir el càrrec a finals de l'any passat.

Per ell, que els EUA diguin que no busquen conflictes "signifiquen que la Xina no ha de respondre amb paraules o accions quan és atacada". "Això no és possible", ha dit.

Per això, ha avisat que "si els EUA no trepitgen el fre, sinó que segueix accelerant pel camí equivocat, cap quantitat de barreres de protecció podrà evitar el descarrilament i segurament hi haurà conflicte i confrontació".

Cal recordar que, durant els darrers anys, les tensions entre els EUA i la Xina s'han intensificat. En aquest temps hi ha hagut aranzels, sancions i acusacions.

Noticias relacionadas

contador