• L'incompliment de les mesures de l'ONU per part de Rússia "principalment" es refereix al combustible "però també a altres àrees", va dir
rex tillerson corea

El secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, va dir aquest dimecres que els Estats Units està obtenint evidències que les sancions internacionals estan començant a fer mal a Corea del Nord, malgrat al fet que Rússia, segons va acusar, no ha implementat totes les mesures acordades.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va dir a Reuters en una entrevista aquest dimecres que Rússia estava ajudant a Corea del Nord a evadir les sancions internacionals i que Pyongyang s'acosta cada dia més a la possibilitat d'entregar un míssil de llarg abast als Estats Units.

Tillerson ha declarat als periodistes que l'incompliment de les mesures de l'ONU per part de Rússia "principalment" es refereix al combustible "però també a altres àrees", sense oferir-ne detalls, informa l'agència. Així i tot, Rex Tillerson va afegir que confiava que la pressió finalment portaria Corea del Nord a la taula de negociacions pels seus programes nuclears i de míssils.

"Estem obtenint moltes evidències que aquestes sancions realment estan començant a fer mal (a Corea del Nord)", va precisar Tillerson, que ha citat informació d'intel·ligència.

El president sud-coreà, Moon Jae-in, va atribuir la recent disposició de Corea del Nord a parlar amb Corea del Sud a la pressió per les sancions, va subratllar Tillerson, que ha comparegut en el marc d'un esdeveniment a la Universitat de Stanford a Califòrnia.

Noticias relacionadas

contador