• Blesa va ser trobat mort en una finca de Còrdova aquest dimecres amb un tret al pit provocat per una arma de caça
  • "Les ferides que presenta el cadàver són compatibles amb el suïcidi"
ep miguel blesa
EUROPA PRESS

Els resultats de l'autòpsia coneguts aquest dijous determinen que l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa es va suïcidar a la finca cordovesa Puerto del Toro de Villanueva del Rey utilitzant una escopeta de caça de la seva propietat que, després de treure del maleter del seu cotxe, el va recolzar al sòl per disparar-se un tret al pit.

L'autòpsia realitzada a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova, que ha finalitzat passades les 11.00 hores d'aquest dijous, confirmen la hipòtesi que l'exbanquer es va aixecar de la taula quan esmorzava amb l'excusa de moure de lloc el seu cotxe. Ja a la zona de cotxeres de la finca, va obrir el maleter i va agafar un rifle.

Miguel Blesa se'n va anar a la part davantera del vehicle, va recolzar la culata de l'arma a terra i va situar el seu pit sobre el canó, accionant el gallet

A continuació, Miguel Blesa se'n va anar a la part davantera del vehicle, va recolzar la culata de l'arma a terra i va situar el seu pit sobre el canó, accionant el gallet. Va efectuar un únic tret, provocant que el cos de l'expresident de Caja Madrid copegés amb el capó, lliscant fins a caure desplomat a terra al costat d'una de les rodes.

En concret, "les ferides que presenta el cadàver són compatibles amb el suïcidi", han determinat els especialistes en medicina forense, segons han informat a l'agència Europa Press fonts de la investigació.

Per a la reconstrucció de la seqüència aquest dimecres, els investigadors es van basar en l'anàlisi ocular i en els testimonis de les persones que es trobaven a la finca, un vedat privat de 1.600 hectàrees situat a Sierra Morena que solia freqüentar Blesa per la seva afició a la caça. De fet, estava en possessió de les llicències de caça D i E i era propietari de quinze armes.

Blesa va arribar a Puerto del Toro a les dues de la matinada de dimecres. Va conduir el seu propi cotxe, sense que ningú l'acompanyés. Va descansar i va esmorzar molt d'hora amb el seu amic Rafael Alcaide, el gestor de la finca propietat de la Societat Rozuelas de la Vall S.L. A aquest li va dir que aniria a moure el cotxe. Un empleat va trobar el cadàver de l'exbanquer tirat a terra, segons fonts de la investigació, i va cridar els Serveis d'Emergències 112 a les 7.50 hores.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) van informar aquest dimecres que Blesa va ser trobat a l'interior d'un vehicle. Els serveis sanitaris van certificar la mort a les 8.40 hores per l'impacte d'un tret de rifle al tòrax. La investigació la va assumir el jutge de Primera Instància i Instrucció número dos de Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova).

L'autoritat judicial va ordenar al migdia l'aixecament del cadàver i el seu trasllat a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova. Al lloc dels fets es va desplaçar un metge forense i els agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació. Des del primer moment la hipòtesi que van estudiar va ser la del suïcidi, a falta de la confirmació oficial quan se li practiqui l'autòpsia prevista per a aquest dijous.

L’exbanquer, condemnat a sis anys pel cas de les 'targetes black' i que s'enfrontava a un altre judici pels sobresous de Caja Madrid, va ser president de Caja Madrid entre 1996 i 2009. Va néixer a Linares (Jaén) el 1947 i anava a complir 70 anys el pròxim 8 d'agost.

Noticias relacionadas

contador