l-ue-veut-un-droit-de-veto-sur-des-normes-britanniques-post-brexit-selon-la-presse

La Unió Europea (UE) i el Regne Unit comencen aquesta setmana la ronda final de negociacions comercials del Brexit abans de la data límit autoimposada del 15 d'octubre. Encara que les converses s'han estancat aquests últim mesos, els funcionaris britànics creuen que ara pot haver-hi alguns desenvolupaments “positius”.

El Regne Unit i la UE han estat treballant per arribar a nous acords comercials des de març, després que el país abandonés el bloc al gener. No obstant això, el Regne Unit ha declarat que les converses només s'allargaran fins a desembre, després de la qual cosa l'actual règim de tarifa zero arribarà a la seva fi.

Michael Gove, membre del govern del Regne Unit, es reuneix amb funcionaris europeus a Brussel·les aquest dilluns. La UE ha deixat clar que no acceptarà el projecte de llei en la seva forma actual perquè viola les lleis que tots dos costats del Canal de la Manxa van signar a principis d'enguany. Per part seva, el ministre d'Assumptes Europeus de França, Clement Beaune, va dir durant el cap de setmana que les possibilitats d'un acord comercial estan “lleugerament” per sobre del 50%.

Per a obtenir l'aprovació parlamentària de qualsevol nou règim comercial abans d'aquesta data límit, totes dues parts han dit que necessitarien segellar un acord a l'octubre. “La pregunta és si realment poden arribar a un acord sobre un camp de joc anivellat”. “No crec que es perdi un tracte en la pesca”, ha dit a CNBC l'economista en cap per al Regne Unit de Berenberg, Kallum Pickering. Cal recordar que l'escull en les converses s'ha situant en les regles de competència i les quotes de pesca.

Noticias relacionadas

contador