coronaviruscbusa1

La pandèmia de coronavirus segueix el seu ràpid avanç pels EUA, on s'ha marcat un nou rècord diari de casos. En concret, la Universitat Johns Hopkins comptabilitza més de 61.000 contagis durant les últimes 24 hores, i es manté com el país més afectat en el món a causa de la Covid-19, amb tres milions d'infectats.

La Universitat Johns Hopkins ha notificat un nou rècord de casos al món, per sobre dels 227.000 en un sol dia, sobretot a causa dels contagis als EUA. Però l'Índia, que també ha marcat un nou rècord diari amb més de 26.500 casos, ha influït, i molt, en aquesta xifra. En total, el coronavirus ha causat més de 12,1 milions de casos i més de 553.000 morts a tot el món, segons dades d'aquest organisme.

I no sols preocupa la situació als Estats Units, l'Índia i països llatinoamericans com el Brasil, sinó també a certes regions asiàtiques. Per exemple, al Japó s'ha notificat un nou rècord diari de casos a Tòquio. Segons recull RTVE, per segon dia consecutiu ha marcat rècord de casos d'infeccions, 243, la qual cosa ha trastocat els plans de la ciutat per retornar a la normalitat.

A la Xina s'han detectat quatre nous positius, tots ells en viatgers procedents de l'estranger, els coneguts com a casos "importats". Aquests contagis es van diagnosticar a les províncies de Shanxi (centre, 1), Mongòlia Interior (nord, 1), Liaoning (nord-est, 1) i Shanghai (est, 1). Però a Hong Kong s'hi han registrat almenys 30 nous casos, la qual cosa augmenta la gravetat del rebrot detectat aquesta setmana a l'ex-colònia britànica.

A Espanya hi ha, fins al moment, 28.401 morts i més de 253.000 contagiats. Un total de 14 regions han notificat rebrots de Covid-19, i actualment n'hi ha 73 d'actius; els que més preocupen són sobretot els del Segrià (Lleida) i A Mariña (Lugo).

Noticias relacionadas

contador