ep fumar fumando tabaco cigarro cigarrillo 20190626164003
ATS - Archivo

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha ratificat aquest divendres les mesures sanitàries adoptades pel Govern d'Isabel Díaz Ayuso, en declarar que és innecessària l'autorització judicial per poder aplicar-les a la Comunitat de Madrid. No es podrà fumar al carrer i les terrasses tret que hi hagi distància de seguretat i l'oci nocturn romandrà tancat.

A la seva sentència, recull Efe, la Sala coincideix amb la Fiscalia i estima el recurs d'apel·lació del Govern autonòmic i anul·la la sentència del titular del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Madrid, Alfonso Villagómez, que no va ratificar l'ordre regional per a aplicar les últimes mesures consensuades contra el coronavirus, entre les quals també s'hi trobava la restricció sobre les visites a les residències de gent gran.

En concret, la resolució del TSJM recorda que "les autoritats sanitàries de cada comunitat autònoma poden acordar accions preventives generals i adoptar les mesures i limitacions sanitàries que considerin oportunes quan concorren raons sanitàries d'urgència o necessitat o per controlar malalties transmissibles", i ho poden fer "sempre que quedin justificades i s'acomodin a la finalitat última de prevenció i control de la salut individual i col·lectiva".

La decisió de la Justícia madrilenya posa fi a la polèmica que s'havia desfermat després que el magistrat Villagómez anul·lés la prohibició de fumar, però després digués que l'ordre continuava vigent. Les reaccions no s'han fet esperar, com la del vicepresident regional, Ignacio Aguado, que ha lamentat en un comentari a Twitter que Madrid hagi "perdut més d'una setmana contra el virus per temes jurídics".

Noticias relacionadas

contador