ep junqueras los exconsejeroslos jordis
EUROPA PRESS

La Generalitat ha concedit el tercer grau als nou presos del 'procés'. Ara és el Tribunal Suprem el que té l'última paraula per a dirimir si, finalment, aquests estan obligats a anar a presó només a dormir.

En concret, no només podran continuar sortint de presó per treballar o fer feines de voluntariat, com feien després de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, sinó que, a més, el tercer grau els dóna la possibilitat de passar el cap de setmana sencer a casa.

A més, els nou presos passen a tenir 48 dies de permís a l'any enlloc dels 36 dies a què tenien dret fins ara. Si és finalment aprovat el tercer grau, són les juntes de tractament de cadascuna de les presons implicades les que fixaran la data a partir de la qual s'aplicarà.

La resolució té lloc després que, segons Justícia, el servei de classificació de la secretaria de mesures penals de la Generalitat hagi corroborat la "màxima col·laboració" dels presos que, al seu torn, es troben envoltats d'"una xarxa social i familiar favorable a la seva rehabilitació".

Noticias relacionadas

contador