ep boris johnson primer ministro britanico
-/PA Wire/dpa

Anglaterra no es vol perdre el Nadal. Segons informen diversos rotatius anglesos, Boris Johnson anunciarà aquest dilluns que els comerços i establiments considerats no essencials, com gimnasos, perruqueries i salons de bellesa, podran reobrir les seves portes a partir del pròxim 3 de desembre.

Segons una font de la qual es fa ressò Daily Mail: "Els negocis com aquests es moren per reobrir i han deixat clar que són segurs davant la COVID". La mateixa font afegeix que "és una gran temporada per a aquest tipus de negocis, la gent es vol fer les ungles abans de l'època nadalenca".

En el cas de bars, pubs i restaurants, que no han arribat a tancar després de les últimes restriccions, aquesta nova fase els permetrà tenir un horari de tancament més relaxat en el qual poden acceptar comandes dels seus clients fins a les 10 de la nit i tancar una hora més tard.

Els comerços i negocis no essencials hauran de conformar-se amb això, després que les anteriors restriccions (imposades el passat 5 de novembre) obliguessin el seu tancament just dues setmanes abans d'un dels períodes més atrafegats per al sector.

En ser preguntada la passada setmana sobre la reobertura d'aquests establiments, la CEO de BRC, Helen Dickinson, va assegurar que aquest tipus de botigues "estan contenint la respiració respecte als plans governamentals en matèria de lloguers, impostos i reobertures".

"Amb les seves botigues tancades el novembre, molts d'aquests locals tindran problemes per pagar els seus lloguers a partir de l'1 de gener, quan els ajuts acabin, per la qual cosa és essencial que el govern les estengui mentre se succeeixen les negociacions amb els propietaris", postil·la.

Noticias relacionadas

contador