isabel celaa consejo ministros

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat en una entrevista a "Onda Cero" que el retorn a les aules serà segur i que Espanya està preparada per a obrir les escoles. Ha afirmat que en el cas de tancar una escola es faria per la situació específica d'aquell centre, i no per la situació de la pandèmia al nostre país. També ha defensat la gestió del Govern en la preparació de la tornada a l'escola i ha assenyalat que no ha estat 'desaparegut.'

"Les Comunitats Autònomes tenen transferides totes les competències en Educació i des de juny que tenien tota la informació, va començar el seu torn", ha sostingut Celaá al programa "Más de uno".

Així mateix, la ministra d'Educació ha assegurat que s'han mantingut més de 20 reunions amb les comunitats autònomes per preparar aquest retorn a les aules.

Sobre si pot vigilar el Govern que es compleixin les mesures i protocols aprovats al juny per a la tornada a l'escola, la ministra ha aclarit que la inspecció tècnica correspon a les CCAA, però que l'Estat té capacitats per a vetllar pel compliment de la llei, que és l'alta inspecció.

"Els infants estaran segurs i els pares han de saber que els beneficis de l'escola són molt superiors als de qualsevol altra eventualitat", ha tranquil·litzat Celaá. També ha explicat que es destinaran 2.000 milions d'euros a les comunitats amb la intenció que s'incorporin més docents a les aules.

Ha anunciat que al setembre es tornarà a reunir amb les CCAA per comprovar com s'ha establert el protocol de la tornada a l'escola, i ha reconegut que la guia que es va aprovar al juny amb les mesures i protocols és una guia dinàmica que pot anar canviant.

Celaá ha aclarit que el primer a obrir, i l'últim que hauria de tancar-se és l'escola, que els col·legis han de mantenir-se oberts tret que hi hagi un nombre de contagis descontrolat. "No podem tancar una escola perquè l'entorn estigui més afeblit pel virus", ha subratllat.

També ha explicat que si es produeix un brot en un col·legi, es faran PCR als infants contagiats i als seus contactes més propers. A més, ha assenyalat que els infants probablement no es contagiaran a les aules i confia en la responsabilitat dels pares.

D'altra banda, la ministra d'Educació ha reconegut que avui no es tancarien els col·legis com es va fer al març perquè hi ha evidències científiques que demostren que els nens fins als 10 o 12 anys no són grans vectors de transmissió, i que amb l'establiment de grups bombolla, els col·legis es poden mantenir amb seguretat oberts.

Noticias relacionadas

contador