hassan rouhani perfil

Iran es planta. El seu president, Hassan Rouhani, ha afirmat aquest dimarts en declaracions recollides per l'agència Reuters que no hi haurà converses amb els EUA fins que Washington no aixequi les sancions al país de l'Orient Mitjà. La pilota ara és a la teulada de Trump.

La resposta de Rouhani arriba després de les paraules de Trump. El president nord-americà va assegurar dilluns que es tornarà a reunir amb Teheran quan es donin les circumstàncies adequades.

Tot va començar el 2015. Washington va aixecar les seves sancions a Teheran després de signar un pacte nuclear que els EUA va abandonar el 2018. Les sancions han tornat a entrar en vigor i una de les més destacades aspira a estrangular les exportacions de cru iranià.

"Els EUA ha de donar el primer pas i aixecar les seves sancions, que són il·legals i injustes", ha declarat Rouhani.

A l'altre costat de la taula de negociació, Trump sembla poc disposat a donar el seu braç a tòrcer. "Washington té a la mà la clau per a un canvi cap a millor", ha postil·lat el president iranià i ha apel·lat un cop més al seu homòleg nord-americà.

"Iran no busca crear tensions, només vol la seguretat per a l'Orient Mitjà i establir llaços amistosos amb altres països", ha conclòs Rouhani en relació al programa militar nuclear al qual Washington vol tancar. Precisament aquesta és una de les grans diferències que separa ara mateix les postures de tots dos països.

Noticias relacionadas

contador