illa respaldo congreso nueva normalidad

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que hi ha un front comú europeu per negociar amb les companyies que estan duent a terme assajos clínics sobre vaccins contra la Covid amb l'objectiu que es distribueixi “equitativament” entre els països de la Unió Europea (UE).

Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, s'ha desmarcat de la decisió de la Generalitat d'imposar l'obligatorietat de la màscara després del rebrot i confinament al Segrià (Lleida). Ha recalcat que a l'Estat ja no és una obligació, però “si alguna CCAA va més enllà, no hi tinc res a dir”.

“L'essencial és detectar quan hi ha un brot i actuar sense contemplacions”, ha assenyalat. En qualsevol cas, no veu amb mals ulls que Catalunya es plantegi anar més enllà en l'obligació de l'ús de les màscares, tal com avui ha aprovat el Procicat per combatre els brots de coronavirus.

Illa també ha subratllat que la reactivació de l'estat d'alarma no es pot descartar, però ha insistit que seria l'últim recurs.

El ministre de Sanitat ha detallat que hi ha 67 brots actius a tot l'estat espanyol, però que els dos que més amoïnen són els del Segrià i el de Mariña, a Galícia. Les últimes setmanes s'han declarat 118 brots de coronavirus.

Noticias relacionadas

contador