ep pablo iglesiaspablo echeniquecirculobellas artesmadrid
EUROPA PRESS - EUROPA PRESS

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimarts a la ministra de Justícia, Dolors Delgado, que s'allunyi de la "vida política" perquè no pot ser membre del Govern algú "que mantingui amistat" amb un "fantotxe" com l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo.

"No és acceptable en aquest país que hi hagi ministres que siguin amics de fantotxe com Villarejo", ha sentenciat Iglesias en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés, després de ser preguntat sobre si la ministra ha de dimitir per les gravacions que s'estan publicant amb converses que va mantenir amb l'excomissari el 2009.

El líder 'morat', que ha reconegut que la situació que s'ha generat amb aquesta polèmica -en plenes negociacions amb el Govern sobre els Pressupostos-, és "incòmoda", però ha reafirmat que "cal allunyar de la vida política qualsevol persona que mantingui amistat amb els representants de les clavegueres".

Iglesias ha assenyalat que no ha tingut l'oportunitat de parlar en privat amb Pedro Sánchez per traslladar-li aquesta petició

"Crec que estic sent cristal·lí", ha manifestat, després d'assenyalar que "tot el que representa el món Villajero és brutícia i escombraries" i que, per això, "qualsevol polític que es barregi amb això hauria d'allunyar-se d'una funció pública, que ha ser noble". "Algú que es reuneix de manera afable amb una persona de les clavegueres d'Interior ha d'allunyar-se de la vida política perquè fa mal a la majoria parlamentària que va permetre la moció de censura", ha emfatitzat el líder morat.

Així mateix, Iglesias ha assenyalat que en aquesta ocasió no ha tingut l'oportunitat de parlar en privat amb el president del Govern, Pedro Sánchez, per traslladar-li aquesta petició, com sí que ho va fer quan va sol·licitar la dimissió de la ja exministra de Sanitat Carmen Montón, després de conèixer que havia plagiat part del seu treball de fi de màster. "No he tingut ocasió de veure'l perquè està fora, però ja ho estic dient", ha assenyalat.

Podem ha elevat aquest dimarts la pressió sobre la ministra, en titllar de "molt desagradable" la seva vinculació amb l'excomissari, criticar els seus canvis de versió, i exigir explicacions "convincents".

Noticias relacionadas

contador