ep pablo iglesiasla sesioncontrolgobiernocongreso 20170519172102
EUROPA PRESS

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha declarat aquest dijous que es mostra "optimista" sobre que hi haurà un acord de pressupostos amb el PSOE i convençut que hi haurà "mecanismes parlamentaris" per aprovar el nou objectiu de dèficit tot i les objeccions de la Mesa del Congrés dels Diputats.

En una entrevista a la Cadena Ser, Iglesias ha manifestat la seva confiança de diverses maneres. "Soc optimista, crec que arribarem a un acord de pressupostos. Crec que ens entendrem en política fiscal", ha dit en diversos moments. "No anem a posar en qüestió uns acords que estem treballant en els pressupostos i que poden aconseguir beneficis per a la gent. El nostre compromís es manté intacte, però serem coherent", ha assegurat.

És "un escenari inassumible" que no es vagi a aprovar un nou camí de dèficit que permetria 6.000 milions més de despesa sense apujar impostos

Respecte al conflicte institucional amb el Congrés, ha reiterat la seva tesi que "no pot ser que la Mesa hagi limitat i boicotejat una decisió dels representants de la sobirania popular" i que s'imagina que la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, se sent "incòmoda sent utilitzada pel PP i Ciutadans".

Segons Iglesias, és "un escenari inassumible" que no es vagi a aprovar un nou camí de dèficit que permetria 6.000 milions més de despesa sense apujar impostos, i s'ha mostrat convençut que hi haurà "dispositius parlamentaris" perquè es converteixi en llei "per una via o per una altra". Finalment, ha dit ser conscient que un cop s'arribi a un acord amb el PSOE caldrà seure amb ERC, el PNB i el PDeCat, els vots dels quals són necessaris, i ha admès que "no serà una negociació fàcil".

Noticias relacionadas

contador