ep el primer secretario del psc miquel iceta llega al primer pleno telematico del parlament por el
PARLAMENT

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la incorporació de l'expresident de la Generalitat José Montilla al consell d'administració d'Enagás "no és una porta giratòria", perquè va ser ministre fa 14 anys i va deixar de ser president en fa 10.

"Em sembla raonable que utilitzi l'oficina d'expresident, no crec que s'hagi de reformular la llei per als expresidents", ha sostingut Iceta en una entrevista aquest divendres a TV3 recollida per Europa Press. Ha defensat que Montilla no hauria de renunciar a l'oficina d'expresident, perquè "serà expresident sempre", i s'ha mostrat favorable al fet que, mentre percebi ingressos d'una empresa, deixi de percebre la seva pensió.

El grup de CatECP al Parlament ha proposat dues modificacions de llei per fer incompatible l'oficina d'expresident de la Generalitat amb l'activitat laboral a l'àmbit privat, per evitar que "puguin obtenir un seient als consells d'administració de les empreses de l'Ibex 35".

Iceta ha assegurat que, si algú planteja una modificació d'aquesta llei, es discutirà, però opina que "ha funcionat raonablement bé" i que les oficines dels expresidents tenen despeses auditades i presenten una memòria anual.

MINISTERI DE SANITAT

Sobre la gestió del Ministeri de Sanitat de la crisi provocada pel coronavirus, el líder dels socialistes catalans ha apostat per enfortir el seu paper de "ministeri federal", amb una col·laboració més eficaç amb els departaments autonòmics.

"De cara al futur, el Ministeri necessita més musculatura i més força", ja que considera que estava pensat de forma molt residual, i ha puntualitzat que aquest enfortiment no comportaria un minvament de les competències de les comunitats autònomes.

Ha subratllat que la relació entre el Ministeri i la Conselleria de Salut de la Generalitat durant la pandèmia "ha estat molt bona, com no pot ser d'una altra manera", i ha afirmat que no es pot gestionar una crisi com aquesta d'esquena a les comunitats. Sobre l'Ingrés Mínim Vital, el líder socialista ha apostat perquè Catalunya el pugui gestionar i complementar-lo amb la Renda Garantida de Ciutadania, i ha destacat que hi haurà criteris uniformes a tot l'Estat, i que s'haurà de gestionar amb "molt de poder territorial, però amb molta cooperació i lleialtat".

Noticias relacionadas

contador