ep la vicepresidentagobierno carmen calvo 20190117105803
Álex Cámara - Europa Press

El Govern de Pedro Sánchez ha pactat aquest dijous amb la Generalitat estudiar l'establiment d'un nou llit de diàleg "entre partits", que discorreria en paral·lel al canal de comunicació institucional que representa la Comissió bilateral prevista a l'Estatut.

Així ho recull un comunicat conjunt difós al final de la reunió celebrada al Palau de la Moncloa entre la vicepresidenta de l'Executiu, Carmen Calvo, amb el vicepresident català, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

La reunió s'ha dut a terme amb la voluntat d'avançar en la recerca d'una proposta política per a Catalunya dins de la Constitució, avancen a Europa Press fonts de l'Executiu. La reunió es produeix també pocs dies després de la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Aquesta trobada ha donat continuïtat a l'entrevista que el 20 de desembre van celebrar a Barcelona el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, que es van comprometre en un comunicat conjunt a buscar una "proposta política que compti amb un ampli suport en la societat catalana" i que es materialitzi des de "la seguretat jurídica".

Noticias relacionadas

contador