ep la secretaria de estado de economia y apoyo a la empresa ana de la cueva durante la presentacion
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La secretària d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Ana de la Cueva, ha deixat el càrrec, segons han confirmat aquesta nit a Efe fonts del Govern. El substitut serà un altre economista de l'Estat, Gonzalo García Andreu, que a l'actualitat treballa en Analistes Financers Internacionals (AFI) i és un expert en macroeconomia i assumptes internacionals.

La notícia, avançada per El País, es produeix pocs dies després que el Govern remetés a Brussel·les el Pla de Recuperació, clau dels 70.000 milions d'euros en ajudes que Espanya espera rebre de la Unió Europea entre 2021 i 2023 per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Així mateix, De la Cueva, segons ha avançat 'El País', ha hagut de fer front a la coordinació de la política econòmica entre ministeris, així com al disseny de mesures per afrontar la crisi de la Covid-19, formant part, a més, de l'elaboració del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Després de tres anys en el càrrec, la secretària d'Estat ha pres la decisió de cedir el testimoni a persones amb "energies renovades" per portar a terme la culminació del Pla i l'aprovació de les reformes estructurals compromeses amb Brussel·les.

contador