ep la presidenta de ciudadanos y portavoz en el congreso de los diputados ines arrimadas en su
Pool

Govern i Ciutadans han acordat prorrogar 15 dies l'estat d'alarma i agilitar els ERTO, segons han confirmat en un comunicat. A canvi, l'Executiu es compromet a cercar una alternativa legal a l'estat d'alarma per continuar gestionant la crisi sanitària.

"El Govern i Cs coincideixen que continua sent necessari prorrogar el mecanisme constitucional de l'estat d'alarma per afrontar aquesta pandèmia, i que ha de prolongar-se només durant el temps estrictament necessari. En aquest sentit, pacten que la pròrroga de l'estat d'alarma ha de prolongar-se 15 dies, tal com s'ha fet fins ara", han assenyalat.

"Durant aquests 15 dies de pròrroga de l'estat d'alarma, el Govern es compromet a analitzar les mesures i, si cal, les reformes legislatives necessàries que permetin una sortida ordenada de l'estat d'alarma i la gestió de la pandèmia en aquest moment, ja sense la utilització de l'eina constitucional de la declaració d'alarma. En aquests mateixos 15 dies, el Govern comunicarà a Cs les primeres conclusions de la seva anàlisi amb l'objectiu de dialogar i, si és possible, consensuar les mesures i reformes legislatives necessàries", han explicat totes dues formacions.

MESURES ECONÒMIQUES

Govern i Cs també han acordat mesures econòmiques. En primer lloc, pel que fa als ajornaments tributaris motivats per l'impacte econòmic negatiu de la Covid-19, s'allarga un mes (de tres a quatre) el termini per ingressar impostos pels contribuents sense interessos de demora.

A més, s'agilitarà "el pagament de prestacions per ERTO o desocupació a qui encara no ho hagi cobrat perquè puguin percebre-ho durant el mes de juny, com a molt tard, i prioritat per a la resolució de possibles incidències sobre aquest tema".

D'altra banda, "s'analitzarà la possibilitat d'ampliar més enllà de la vigència de l'estat d'alarma la prestació extraordinària per cessament d'activitat dels treballadors autònoms i la conseqüent exempció de les seves quotes de Seguretat Social durant la percepció d'aquesta prestació".

Així mateix, s'acorda impulsar que el mes de juliol de 2020 sigui hàbil al Congrés dels Diputats a l'efecte d'agilitar el treball parlamentari i recuperar part del retard provocat per la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador