ep gibraltar
Archivo

El govern territorial de Gibraltar ha denunciat aquest dilluns que un vaixell de guerra espanyol ha ordenat dos navilis comercials deixar les aigües de la regió aquest diumenge.

Davant d'aquesta ordre, els vaixells van decidir mantenir la seva posició fins que la Marina britànica va sortir a la trobada del patruller espanyol, segons addueix el govern de Gibraltar.

Al seu torn, Gibraltar ha difós un àudio en què es mostra la conversa entre el vaixell espanyol i les embarcacions civils. En la gravació s'escolta el patruller espanyol afirmar que els altres estaven "violant la condició de passatge innocent".

A continuació, Gibraltar apunta que després de l'arribada de l'Armada britànica, el navili espanyol va navegar lentament al llarg de la costa "amb les seves armes al descobert". Per tant, des del govern gibraltareny asseguren que estan "verificant tots els aspectes de l'incident per garantir que es prenen les mesures adequades al més aviat possible".

Amb tot, el portaveu del govern local ha qualificat com una "molèstia aquests jocs ximples d'aquells que no accepten l’implacable sobirania britànica sobre les aigües que envolten Gibraltar tal com reconeix la convenció de les Nacions Unides".

EXTERIORS DEFENSA EL NAVILI ESPANYOL

El Ministeri d'Afers Estrangers, UE i Cooperació ha defensat aquest dilluns l'actuació del Buc d'Acció Marítima 'Tornado', que va ordenar dos vaixells comercials ancorats prop de Gibraltar que abandonessin aquestes aigües, per considerar que es tracta de "mar territorial espanyol".

A més, ha assenyalat que les aigües que envolten el Penyal de Gibraltar són mar territorial espanyol on "Espanya projecta la seva sobirania d'acord amb el Dret Internacional".

Noticias relacionadas

contador