theresa may pool
Charles McQuillan/Pool image/Getty Images

La primera ministra britànica, Theresa May, ha confirmat el preacord del seu govern amb la Comissió Europea per dur a terme el Brexit el proper 29 de març del 2019.

Amb tot, un dels grans esculls als quals el Brexit ha d'enfrontar-se abans d'obtenir la ratificació dels altres 27 estats membres durant els propers dies i abans de la cimera de diumenge, és la postura del Govern espanyol pel que fa a Gibraltar.

La primera ministra britànica ha confirmat, a més, el preacord amb la Comissió Europea

"Confio en arribar a un acord positiu per al Regne Unit, incloent-hi Gibraltar, d'aquí a diumenge que ve" ha assegurat May a Downing Street.

La primera ministra britànica va mantenir una "llarga conversa" telefònica amb Pedro Sánchez, després de l'advertència d'Espanya sobre aquest acord del Brexit.

En aquesta línia, Sánchez va incidir que Espanya votarà en contra de l'acord de sortida del Regne Unit de la UE durant la cimera europea del pròxim dia 25 en el cas que no es modifiqui per deixar clar que l'aplicació a Gibraltar de la relació futura que pacti Londres amb els Vint-i-set ha de negociar-se de manera bilateral entre Espanya i el Regne Unit.

A més, la primera ministra britànica ha advertit a Espanya que protegirà "la sobirania britànica de Gibraltar" i assegura que ha estat "absolutament clara" en la seva postura.

Noticias relacionadas

contador