estatua libertad new york

Els Estats Units reobre aquest dilluns les seves fronteres terrestres i aèries a viatgers internacionals vacunats amb la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 després d'un any i mig del 'tancament amb forrellat'. El país posa així fi a l'espera de continents com l'europeu, que ja va obrir les fronteres als turistes nord-americans vacunats a principis de l'estiu.

Cal recordar que les restriccions que avui aixeca els EUA van ser imposades en un primer moment per l'anterior president del país, Donald Trump, i mantingudes per l'actual llogater de la Casa Blanca, Joe Biden, fins ara.

Des de Washington s'ha informat que, a partir d'aquest dilluns, els estrangers que vulguin entrar als EUA per a viatges considerats no essencials, com el turisme, ho poden fer, incloent-hi també la reobertura de fronteres terrestres amb Mèxic i el Canadà.

Segons informa l'agència Reuters, que es fa ressò del Departament de Seguretat Nacional (DHS, per les sigles en anglès), es preveu que davant un "major volum de viatgers, el temp d'espera a les duanes es prolongui", situació davant la qual es demana "paciència".

Aquesta reobertura de fronteres té lloc després que el país hagi arribat al 70% de població adulta amb la pauta completa de la vacuna contra el virus. A més, els més grans de 65 anys ja estan rebent les seves dosis de reforç i la vacunació en menors d'entre 5 i 11 anys ha començat aquesta mateixa setmana.

Noticias relacionadas

contador