trump-investiture

El Congrés i el president nord-americà, Donald Trump, arribaran a un acord per finançar al govern fins al 21 de desembre i evitar així un tancament parcial d'aquest que s'hagués produït aquest mateix divendres. S'espera que avui dijous tingui lloc la votació per prendre una decisió.

L'amenaça d'un tancament del govern s'ajornarà dues setmanes a causa de la mort de l'expresident George H.W. Bush. Els experts d'Oxford Economics donen una possibilitat del 40% a un tancament parcial del govern el proper 21 de desembre. "A finals d'aquest mes tindria un abast limitat i un impacte insignificant en l'economia", expliquen.

La legislació que cobreix al voltant del 75% de la despesa discrecional de l'exercici fiscal 2019 va ser aprovada l'agost i el Congrés necessita aprovar set projectes de llei d'assignacions que cobreixin el 25% restant. Els responsables de la formulació de polítiques probablement podran aprovar ràpidament sis d'aquests projectes de llei. El setè, que finançaria al Departament de Seguretat Nacional (DHS), és l'escull per completar la legislació de despeses per a l'any.

El DHS administrarà tots els fons destinats a la seguretat fronterera. Actualment, Trump insisteix que es destinin 5.000 milions de dòlars per a l'any fiscal 2019, mentre que els demòcrates del Senat parlen de 1.600 milions de dòlars. La líder de la minoria a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, que encara necessita suport dels seus col·legues demòcrates en el seu intent de convertir-se en presidenta, té poc interès en fons addicionals per a la seguretat fronterera. "Creiem que els demòcrates tindran l'avantatge en les pròximes negociacions, ja que els vots demòcrates seran necessaris per aprovar qualsevol legislació sobre despeses al Senat. A més, Trump sap que les seves possibilitats d'obtenir fons per al mur disminuiran fins i tot més el proper any, quan els demòcrates prenguin el control de la Cambra", expliquen des d’Oxford Economics.

Noticias relacionadas

contador