ep hogueras en el centro de barcelona durante disturbios de los cdr contra la sentencia del proceso
EUROPA PRESS

Les ambaixades a Espanya dels EUA, Regne Unit, França i Portugal, entre d'altres països, han alertat els seus ciutadans dels riscos de viatjar a Catalunya per les protestes al carrer contra les condemnes a nou líders independentistes per un delicte de sedició.

A la seva pàgina web, l'ambaixada de França avisa que, des del passat 14 d'octubre, "s'han realitzat manifestacions a Catalunya per protestar contra una decisió judicial que involucra separatistes catalans". L'ambaixada informa sobre els "enfrontaments" amb les forces de seguretat a Barcelona, ​​Lleida, Girona i Tarragona, de manera que el transport públic s'ha vist interromput. També recomana mantenir-se allunyat de qualsevol concentració, respectar les instruccions de les autoritats espanyoles i mantenir-se al dia dels esdeveniments, davant la perspectiva de noves accions durant els propers dies.

Recomanen que siguin prudents, ja que "les manifestacions, que en principi, són pacífiques poden intensificar-se i tornar-se violentes"

A través de Twitter, l'ambaixada dels EUA a Espanya avisa de les concentracions previstes aquesta setmana a Catalunya i detalla que la majoria de les manifestacions es planegen al voltant de les oficines del govern espanyol.

També la seu diplomàtica britànica alerta als seus ciutadans dels incidents a Catalunya i els recomanen que siguin prudents, ja que "les manifestacions, que en principi són pacífiques, poden intensificar-se i tornar-se violentes". A més, recorda que com a conseqüència d'aquesta situació pot haver-hi problemes amb els mitjans de transport, incloent-hi l'aeroport i les estacions de tren.

A Portugal les autoritats han emès un avís als seus conciutadans i recomanen als que viatgin a Catalunya aquests dies que "planifiquin els seus itineraris amb antelació". És la forma, afegeixen des del Ministeri d'Exteriors, "de poder fer front a eventuals alteracions en la circulació, així com retards o cancel·lacions en els transports per carretera, ferroviaris (incloent-hi el metro) i aeris". Recomanen, a més, que els portuguesos que acudeixin a Catalunya "acompanyin els canals d'informacions oficials" per "conèixer informacions actualitzades" sobre trànsit i mobilitat, i enumeren els comptes de Twitter de Mossos, Guàrdia Urbana de Barcelona i Renfe, entre altres, com canals d'informació a consultar.

Fins ara han estat detingudes 97 persones pels incidents, de les quals quatre estan ja a la presó provisional per ordre judicial, ha informat aquest dijous durant roda de premsa el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. A més, 194 agents van resultar ferits en els xocs.

Comerciants, sector turístic i patronals han advertit de les greus repercussions que poden tenir els disturbis, especialment a Barcelona, ​​per a la imatge de la ciutat, l'arribada de turistes i per al conjunt de l'activitat econòmica.

Noticias relacionadas

contador