ep espana a 6 de octubre de 2019
Europa Press - Europa Press

El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha descartat aquest dimecres l'activació de la Llei de Seguretat Nacional per prendre el control dels Mossos. En diverses compareixences en els mitjans, també ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que condemni les accions violentes viscudes en les protestes aquest dimarts a Catalunya contra la sentència del Procés.

Segons la seva opinió, les actuacions violentes les porta a terme una part "minoritària" de la societat catalana, però "posen en dubte la convivència a Catalunya".

En declaracions a la Cadena SER, recollida per Europa Press, el ministre socialista ha reclamat al Govern de Catalunya que "cridi a la convivència pacífica" i faci una "condemna expressa" dels fets violents.

Preguntat per l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya, ha insistit en la posició que ha defensat l'Executiu els últims dies. "En qualsevol moment actuarem, aplicarà davant fet concret. Així de clar.", ha assenyalat. Més tard, durant una entrevista a TV3 ha afegit que li semblaria "absolutament imprudent" fer-ho, i ho ha argumentat assegurant que la coordinació amb els Mossos és "immillorable".

"Els Mossos tenen la competència principal en el tema de seguretat pública i ordre públic, en el moment actual estem col·laborant i coordinant d'una manera efectiva, per la qual cosa fer qualsevol altre plantejament en aquest moment em sembla absolutament imprudent," ha declarat.

Pel que fa als organitzadors que hi ha darrere de les mobilitzacions de Tsunami Democràtic, Marlaska ha incidit que s'investiga "des de fa temps" i respon a les "avaluacions dels riscos" que va fer Interior amb l'escenari de contestació a la sentència.

contador