ep consumidores en terrazas junto a un artista callejero en barcelona
Europa Press - Archivo

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha alertat de "defectes de forma" en l'ordre emesa dimecres passat per la Generalitat de tancar bars i restaurants per frenar la segona ona de coronavirus a Catalunya.

La sala Contenciosa Administrativa del TSJC havia marcat les 13.00 hores d'aquest dijous com a termini final perquè el Govern concretés les restriccions que pretén aplicar i que afecten els drets fonamentals perquè el tribunal es pugui pronunciar sobre aquest tema.

També ha demanat que es corregeixin els defectes de forma, ja que el document presentat no inclou ni signatura ni número de decret ni data.

El Govern català ha demanat al TSJC que avali les restriccions aprovades ahir en el marc del Procicat, que inclouen el tancament de bars i restaurants durant un mínim de 15 dies, limitar l'aforament dels comerços al 30%, reduir el de cinemes i teatres al 50%, i suspendre les activitats esportives no professionals.

Aquestes mesures havien d'entrar en vigor a les 00.00 d'aquest divendres 16 d'octubre i havien de romandre en vigor, com a mínim, durant 15 dies.

Noticias relacionadas

contador