ep steve barclay ministro britanico para el brexit
Jonathan Brady/PA Wire/dpa

El ministre britànic per al Brexit, Steve Barclay, ha assegurat que el primer ministre, Boris Johnson, demanarà un retard del Brexit si no hi ha acord abans del 19 d'octubre.

En una declaració davant el comitè parlamentari per a la marxa del país del bloc europeu, Barclay va indicar que el líder conservador escriurà una carta a Brussel·les sol·licitant una pròrroga si abans d'aquest dissabte Londres i Brussel·les no han assolit encara un pacte de sortida.

"Puc confirmar (...) que el govern complirà amb la llei", ha afirmat Barclay. El ministre del Brexit es referia a la Llei Benn, aprovada pel Parlament britànic al setembre, que estableix la necessitat de demanar una pròrroga de les negociacions si no hi ha consens el dia 19. Boris Johnson, per la seva banda, ha repetit en nombrosos ocasions que no té intenció de sol·licitar una pròrroga i que sortiran de la Unió Europea, sí o sí, el 31 d'octubre.

Barclay va afegir que "el que és essencial" ara és arribar a un pacte amb Brussel·les i valorar, a continuació, si aquest pot ser aprovat al Parlament, "i aquest és el test en què estem centrats", ha afegit.

El gran obstacle de les negociacions, que segueixen aquest dimecres, continua sent com evitar una frontera dura entre les dues Irlandes. Mentre que aquest dimarts hi havia una sensació optimista, el pessimisme s'ha apoderat del mercat aquest dimecres.

Johnson celebra avui una reunió del seu gabinet, durant la qual informarà els seus ministres sobre la marxa dels contactes amb Brussel·les. L'Executiu ha convocat una sessió extraordinària de la Cambra dels Comuns aquest dissabte, tot i que la decisió final sobre aquesta cita es donarà a conèixer demà dijous, depenent de si hi ha acord o no.

Noticias relacionadas

contador