• Neus Munté evita donar detalls sobre el discurs de Carles Puigdemont
  • La portaveu del Govern ha assegurat que l'Executiu català està fermament "compromès" amb el procés independentista
  • L'objectiu de l'administració formada pel PDC i ERC és "culminar-lo"
Carles-Puigdemont-respon-loposicio-dinvestidura_EDIIMA20160110_0271_18-560x315

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha volgut buidar les especulacions sobre les dissensions amb les quals el consell executiu arribava al debat parlamentari en el qual el Parlament ha de decidir si renova la seva confiança en el president de la Generalitat. En les últimes hores s'havien alçat veus crítiques amb les propostes que pot presentar Carles Puigdemont en el seu discurs inicial, però Munté ha assegurat que el Govern afronta des de l'"absolut consens" la qüestió de confiança.

En la roda de premsa posterior a la reunió d'aquest organisme, ha assenyalat que les deliberacions del Govern són secretes, evitant així donar més detalls. Tampoc ha volgut fer cap avançament del discurs de Puigdemont, "Caldrà escoltar al president Puigdemont. Sí podem constatar que com Govern que afrontem amb tranquil·litat aquest debat", ha insistit.

El consell executiu de la Generalitat encara "des del consens" el debat sobre la confiança en el president

Poques hores abans que Puigdemont es presenti davant el Parlament, el conseller de Cultura Santi Vila, ha esclatat en públic. En declaracions a Rac1 i després de llançar uns tuits molt polèmics en els quals lloava el centrisme dels guanyadors de les eleccions al País Basc i Galícia, Vila ha assenyalat els riscos de posar el procés en mans de la CUP. Aquest comentari s'elaborava més en Twitter, on ha afirmat que "l'èxit del procés dependrà de si ho liderem liberals progressistes o revolucionaris", en clara referència als anticapitalistes.

També hi ha hagut rumors de tensions entre els membres d'ERC i el PDC sobre si el full de ruta sobiranista ha d'incloure un altre referèndum per la independència, cosa que també reclamen des de la CUP i s'espera que Puigdemont anunciï demà.

Després d'aquests comentaris, Munté ha assegurat aquest dimarts que l'Executiu està fermament compromès a "culminar" el procés independentista.

contador