coronaviruscb5

El coronavirus no és només un greu maldecap per a la Xina. El virus de Wuhan segueix escampant-se, tot i que el nombre de contagis creix cada vegada més lentament, i ja amenaça Corea del Sud, que intenta mantenir-lo sota control per tots els mitjans.

Les autoritats sanitàries sud-coreanes n'han identificat 52 nous casos i la xifra total ja arriba als 156 a tot el país, la majoria detectats a partir de dimecres passat, en molt pocs dies.

El brot està afectant especialment la ciutat de Daegu i el país comença ja a témer que el virus acabi per expandir-se a la resta de la regió. La pandèmia ja ha arribat a l'exèrcit sud-coreà, amb dos casos identificats de soldats que van visitar recentment la zona més afectada.

El Primer Ministre sud-coreà, Chung Es-kyun, es va dirigir al país des de la televisió nacional per reconèixer que "un mes després d'haver començat el brot, hem entrat en una fase d'emergència, i ara ens centrarem en evitar que s'expandeixi a les nostres localitats".

A la Xina, el *coronavirus ha arribat també a les presons i s'ha informat de 512 casos de presidiaris que pateixen aquesta afecció. Tots ells, estan ingressats en instal·lacions localitzades a la província de *Hubei, epicentre del virus.

Noticias relacionadas