• Ambos aviones han sido desviados de su ruta y han aterrizado en el aeropuerto francés de Burdeos-Mérignac
  • El vuelo de Ryanair volaba de Liverpool a España y el de Germanwings de Düsseldorf a Faro (Portugal)
ryanair, plane

Dos avions que sobrevolaven França han declarat aquest dimarts una emergència mèdica a bord amb pocs minuts de diferència. Es tracta d'un vol de Ryanair entre Liverpool i Alacant i un altre de Germanwings entre Düsseldorf i Faro (Portugal), que segons informa The Sun han estat desviats de la seva ruta i han aterrat en l'aeroport francès de Bordeus-Mérignac.

"El vuelo de Liverpool a Alicante ha sido desviado a Burdeos después de que un pasajero empezase a sentirse mal a bordo", han dicho desde Ryanair

Segons sembla, l'alerta s'ha produït després que diversos passatgers de tots dos vols diguessin que es trobaven malament, la qual cosa ha fet que els comandants avisessin de la situació i demanessin permís per aterrar en un aeroport francès perquè aquestes persones poguessin ser ateses.


"El vol de Liverpool a Alacant ha estat desviat a Bordeus després que un passatger comencés a sentir-se malament a bord. La tripulació ha cridat per demanar assistència mèdica, i l'avió ha aterrat amb normalitat. El passatger ha desembarcat i ha estat atès pels metges", ha dit un portaveu de l'aerolínia Ryanair. Aquesta mateixa font ha confirmat que "l'avió partirà cap a Alacant en breu".


Per la seva banda, en el cas del vol de Germanwings, un passatger d'entre 60 i 70 anys ha començat a sentir molèsties en relació amb problemes del cor que té, la qual cosa ha obligat també a declarar l'emergència mèdica perquè fos atès. Segons un portaveu de l'aerolínia, "a causa d'una emergència mèdica a bord, el vol ha hagut de fer una parada a Bordeus", encara que ha incidit que "la seguretat dels nostres passatgers no estava en risc". També ha aprofitat per disculpar-se "pels inconvenients ocasionats als passatgers com a conseqüència dels fets". Segons ha explicat, Germanwings no pot donar més detalls sobre l'incident "per raons de protecció de dades".


Segons recull The Sun, els problemes amb el passatger del vol de Germanwings es produeixen després que aquest dilluns altre vol entre Dresden i Düsseldorf es veiés obligat a realitzar un aterratge d'emergència a Bordeus després que el fum envaís la cabina del pilot. El comandant va reaccionar immediatament, declarant una emergència a bord, i l'aterratge es va realitzar a les 21.50 hores.


La causa que va provocar el fum en aquest vol, que transportava 142 passatgers i cinc tripulants, no s'han desvetllat, encara que des de la companyia sí que van informar que l'avió va ser evacuat de forma segura i que ningú va resultar ferit. Aquests problemes es produeixen un any després que Germanwings fos notícia perquè el copilot d'un avió que cobria la ruta Barcelona-Düsseldorf, Andreas Luvitz, va estavellar l'aparell als Alps francesos, provocant la mort de 150 persones. La recerca ha revelat que el copilot tenia problemes de salut mental -havia sofert una severa depressió els mesos previs a l'accident- i que va estavellar l'aparell intencionadament.

contador