andres subies federacion

L'expresident de la Federació Catalana de Futbol i actual vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Andreu Subies, ha estat detingut aquest dimarts per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil dins de l''Operació Soule' per presumpta corrupció en la RFEF durant l'etapa d'Ángel María Villar com a president.

Segons una informació de 'La República Esportiva', Subies ha estat detingut per la Guàrdia Civil en el marc de la 'Operació Soule', la mateixa que va acabar amb l'expresident de la RFEF Ángel María Villar i el seu fill, Gorka Villar.

La UCO ha practicat registres i detencions a les instal·lacions de la Federació Catalana de Futbol

L'operació tindria com a objectiu aclarir la inflació en els pressupostos de diverses obres de reforma en seus de la FCF a Barcelona, ​​Tarragona i Sabadell, sota la presidència d'Andreu Subies.

Fonts de la investigació consultades per Europa Press han explicat que la peça, separada del cas de Villar, se centra en la suposada xarxa de clients que manejava l’inhabilitat president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar.

El president inhabilitat hauria estat beneficiant econòmicament als directius territorials de l'organisme a canvi que aquests li donessin suport a la reelecció com a màxim responsable de l'entitat esportiva.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1 investiga des de la suposada creació d'un entramat l'any 2009 per part d'Ángel María Villar que va permetre la desviació de fons tant públics com privats de la RFEF i organismes vinculats a ells com Mutualitat de Previsió Social de Futbolistes Espanyols a Prima Fixa (MUPRESFE).

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha expressat el seu "màxim respecte" per la justícia i demana que es respecti la presumpció d'innocència del seu vicepresident, Andreu Subies, després de ser detingut en el marc de l''Operació Soule' per presumpte frau en l'organisme durantl'etapa d'Ángel María Villar i va reiterar el seu "compromís" amb la transparència.

"La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) manifesta el màxim respecte per les accions judicials, després dels esdeveniments que han tingut lloc aquest matí, en el marc de la Federació Territorial Catalana, i ha volgut destacar el respecte necessari per la presumpció d'innocència", assenyala en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador