merkel-n-exclut-pas-d-amender-la-loi-sur-les-discours-de-haine

El fantasma de la crisi política a Alemanya ha tornat després de semblar que s'havia desdibuixat amb l'acord sobre immigració al qual va arribar el Consell Europeu aquest passat dijous. El ministre de l'Interior i líder de la CSU, Horst Seehofer, ha plantejat la possibilitat de presentar la seva dimissió durant una reunió a porta tancada de la CSU a causa de l'enfrontament que la seva formació manté amb Angela Merkel en relació amb la política migratòria del país.

Aquest mateix diumenge, Seehofer va titllar d'insuficients els resultats de l'acord migratori obtinguts per la cancellera en el marc de la trobada amb els seus homòlegs de la Unió Europea a Brussel·les. En aquest sentit, el president de la CSU hauria rebutjat la proposta de la cancellera alemanya de traslladar a centres en sòl alemany els sol·licitants d'asil que arriben al país després de ser registrats anteriorment en altres països.

Merkel i Seehofer s'havien reunit dissabte a porta tancada en un intent de suavitzar les diferències. Segons assenyala el Bild am Sonntag, els dos semblaven alleujats en abandonar la cancelleria després del partit.

Sense la CSU, la coalició de Merkel -que integren la CDU, la CSU i el Partit Socialdemòcrata o SPD- perdria la seva majoria parlamentària. Als mitjans alemanys s'especula sobre si la cap de Govern continuaria al comandament d'un Executiu en minoria, si buscaria un nou aliat o si, per contra, aplanaria el camí per a la convocatòria d'eleccions.

La CDU (Unió Cristianodemòcrata) d'Angela Merkel ha informat que s'ha tornat a reunir-se aquest dilluns al matí per seguir abordant la disputa migratòria mantinguda amb la CSU. La reunió s’ha reprès a les 8:30 hores del matí.

El ministre d'Economia alemany, Peter Altmaier, ha assegurat que la formació "ha fet tot el possible per construir ponts" amb la CSU.

Noticias relacionadas

contador